Näin Tarjouskauppa toimii

 1. Toimeksiantosopimusta tehtäessä arvioimme asunnon todennäköisen toteutuvan kauppahinnan ja sovimme tavoiteltavan kauppahinnan.
  Tämän jälkeen päätämme yhdessä valitsemmeko Tarjouskaupan vai perinteisen myyntimallin. Tarjouskaupassa asetamme yhdessä lähtöhinnan, joka näkyy asuntoa markkinoitaessa. Ostajat tekevät tarjouksia vain lähtöhinnasta ylöspäin.
 2. Kaikki kiinnostuneet ostajaehdokkaat voivat ilmoittautua kyseisen myynnissä olevan Tarjouskauppa-asunnon seuraajiksi.
  Tällöin heille lähetetään tieto sähköpostiin aina, kun kyseisestä asunnosta on tehty uusi tarjous. Asiakas voi halutessaan seurata samanaikaisesti useampaa Tarjouskaupalla myytävää asuntoa.
 3. Kun kiinnostunut ostaja haluaa tehdä asunnosta tarjouksen, tehdään se aina välittäjämme johdolla kirjallisesti ja lähtöhinnasta ylöspäin.
  Tarjoukset ovat aina voimassa vähintään 48 tuntia. Näin muut kiinnostuneet ostajat ehtivät halutessaan tekemään omia tarjouksiaan. Mikäli ostaja haluaa lisätä tarjoukseensa ehdon, esim. lainansaantiin tai oman asunnon myyntiin liittyen, näkyy tästä merkintä tehdyn tarjouksen yhteydessä.
 4. Välittäjämme esittelee tehdyn tarjouksen viipymättä myyjälle.
 5. Kaikki ostajien tekemät tarjoukset ovat avoimesti nähtävillä kotisivuillamme.
  Aikaisemmin tarjouksen tehneet ostajat sekä kohteen seuraajat saavat tiedon aina, kun kohteeseen tulee uusi tarjous. Tällä avoimella tavalla asiakkaamme näkevät lähes reaaliajassa onko asunnosta tehty tarjouksia ja minkä suuruisia ne ovat. 
 6. Saadessaan tarjouksen myyjä voi joko a) hylätä sen tai b) hyväksyä, mutta vasta kun tarjous on ollut voimassa vähintään 44 tuntia.
 7. Kun 44 tunnin määräaika tarjouksen tekemisestä on umpeutunut ja myyjä on päättänyt hyväksyä tarjouksen, asunnon myynti päättyy.
  Asunnon myyntiä seuranneet ja tarjouksia aikaisemmin tehneet muut ostajat saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta.

» Tilaa arviokäynnille tästä

Myyjän edut


Enemmän ostajaehdokkaita

Alhainen lähtöhinta ja tarjousten julkisuus houkuttelevat useampia asiakkaita.

Enemmän tarjouksia

Avoimuus poistaa epäluuloja. Useampi ostaja uskaltautuu jättämään tarjouksensa tai korottamaan vanhaa tarjoustaan.

Oikea markkinahinta

Enää ei tarvitse arvuutella, olisiko asunnosta saanut sittenkin enemmän. Ja loppujen lopuksi myyjä päättää aina itse, myykö asunnon.


Ostajan edut


Kiinnostava kohde ei mene sivu suun

Yhtäkään asuntoa ei myydä huomaamatta. Aina vähintään 44 tuntia aikaa tutustua asuntoon ja tehdä oma tarjous.

Todenmukainen näkemys hintatasosta

Tarjouskauppakohteiden kaikki tarjoukset ovat avoimesti näkyvillä Houses4U verkkosivuilla. Halukkaat saavat myös sähköpostiinsa automaattisen viestin uusista tarjouksista.

Oikea markkinahinta

Arvailu siitä, tuliko tarjottua liikaa vai liian vähän on tarpeetonta, koska ostaja tietää tarkalleen paljonko muut ovat tarjonneet.

Houses4U Oy LKV
Pykälätie 13 b, 00690 Helsinki, Puh. 010 322 7600, infouses4u.fi
» Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi)